Sokerikreemi
250 g margariinia
500 g tomusokeria
1 tl vanilja-aromia/ 2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
Lisää huoneenlämpöiseen margariiniin vanilja-aromi ja tomusokeri vähitellen sähkövatkaimen pienellä teholla vatkaten. Lisää lopuksi maitoa sen verran, että seoksesta tulee hyvin levittyvää.
SuklaaKreemi
Lisää sokerikreemin ohjeeseen 2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta.
Vaahtokarkkimassa
n. 400 g vaahtokarkkeja
n. 1 pkt tomusokeria
- Voitele mikronkestävä kulho öljyllä. Kaada vaahtokarkit kulhoon ja kuumenna mikrossa 30 sekunnin jaksoissa, kunnes karkit ovat sulaneet. Sekoita massaa jaksojen välissä.
- Siivilöi puolet tomusokerista toiseen kulhoon ja tee sokerin keskelle kuoppa. Kumoa sulaneet vaahtokarkit kuoppaan.
- Alusta taikinaa lisäten tomusokeria vähitellen. Tässä vaiheessa voit halutessasi värjätä massan elintarvikeväreillä. Taikina on tahmaista, joten käsien öljyäminen on suositeltavaa. Taikina on valmista, kun taikina on "leivottava".
- Kääri taikina tiiviisti kelmuun ja säilytä jääkaapissa.
- Pehmitä taikinaa tarvittaessa hetki mikroaaltouunissa, jotta saat siitä uudelleen muovailtavaa.