Sokerikreemi

250 g margariinia
500 g tomusokeria
1 tl vanilja-aromia/ 2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

Lisää huoneenlämpöiseen margariiniin vanilja-aromi ja tomusokeri vähitellen sähkövatkaimen pienellä teholla vatkaten. Lisää lopuksi maitoa sen verran, että seoksesta tulee hyvin levittyvää.

SuklaaKreemi

Lisää sokerikreemin ohjeeseen 2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta.

Vaahtokarkkimassa

n. 400 g vaahtokarkkeja
n. 1 pkt tomusokeria

  1. Voitele mikronkestävä kulho öljyllä. Kaada vaahtokarkit kulhoon ja kuumenna mikrossa 30 sekunnin jaksoissa, kunnes karkit ovat sulaneet. Sekoita massaa jaksojen välissä.
  2. Siivilöi puolet tomusokerista toiseen kulhoon ja tee sokerin keskelle kuoppa. Kumoa sulaneet vaahtokarkit kuoppaan.
  3. Alusta taikinaa lisäten tomusokeria  vähitellen. Tässä vaiheessa voit halutessasi värjätä massan elintarvikeväreillä. Taikina on tahmaista, joten käsien öljyäminen on suositeltavaa. Taikina on valmista, kun taikina on "leivottava".
  4. Kääri taikina tiiviisti kelmuun ja säilytä jääkaapissa.
  5. Pehmitä taikinaa tarvittaessa hetki mikroaaltouunissa, jotta saat siitä uudelleen muovailtavaa.