Synttärijuhlia varten tapanani on ollut tehdä myös jotain suolaista, koska ne ovat tehneet yleensä hyvin kauppansa meidän porukan kesken. Kiireen yllättäessä olen usein päätynyt voileipäkakun pikaversioon ja niinhän sitä kävi tälläkin kertaa.

1343908.jpg

Ladoin tuorekelmun päälle paahtoleipä viipaleita, joista olin poistanut reunat ja kostutin lihaliemellä. Sekoitin täytteen aineet keskenään ja levitin levyn päälle, käärin napakasti kelmuun ja jätin maustumaan seuraavaan aamuun. Rullan alkuperäiseen ohjeeseen taisin törmätä jossain lehdessä joitakin vuosia sitten.

1343907.jpg

Itselläni on voilepäkakkuja tehdessä tapana säveltää täyte ja kuorrutuskin sen mukaan mitä sattuu kaapista löytymään. Täytteet ja kuorrutuksen teen mutu-tuntumalla välillä maistellen. Tähän kakkuun käytin kahta erilaista paahtoleipää ja kahta eri täytettä.

Täyte 1:
ranskan kermaa
kinkkusuikaleita
paprikaa
suolakurkkua
ripaus mustapippuria
sinappia
tilkka maitoa notkistamaan

Täyte 2:
ranskan kermaa
kinkkusuikaleita
ananasta
homejuustoa
rose-pippuria
ripaus sokeria
tilkka maitoa notkistamaan

Kuorrutus on koko kakussa sama, eli maustettua ranskankermaa. Koristeena salaatti silppua, paprikaa, kurkkua ja päärynää.