Näistä ristiäispikkuleivistä tulikin oikeastaan jättileipiä, kun en arvannut, että leviävät niin paljon uunissa. Keksit olivat TOSI hyviä, joten tätä reseptiä uskallan suositella. Puolet kekseistä kastoin valkosuklaassa ja toisen puolen mansikkatomusokerikuorrutteessa. Jeppe-tekstit ovat pikeeriä.

1248640138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

100 g margariinia
2 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 dl kaurahiutaleita
200 g pähkinä(marja)suklaata

  1. Vatkaa sokerit ja rasva kuohkeaksi
  2. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen
  3. Yhdistä vehnäjauhot, sooda ja suola. Sekoita jauhoseos vähitellen taikinaan
  4. Lisää seokseen kaurahitaleet ja rouhittu suklaa (pidä suklaata hetki jääkaapissa ennen rouhimista)
  5. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperille ja taputtele litteiksi
  6. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia