Tulipas viimein kokeiltua tissikakun tekemistä, ja täytyy myöntää, että hauskaa oli sitä leipoessani ;)

Joudun jäämään pari viikkoa ennenaikaiselle äitiyslomalle, ja tänään kahviteltiin työporukan kanssa viimeistä työpäivääni. Tulin aiemmin luvanneeksi "pojille", että kyllähän minä sellaisen tuhmankakun pyöräytän vielä ennen lomille lähtöä, joten eihän siinä muu auttanut kuin tarttua työhön.  Kaiken hihittelyn keskellä jäi vaihekuvatkin ottamatta...

1239034532_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239034545_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1239034564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun pohjaksi tein sokeriakkupohjan, johon lisättiin rasva-vesiseos. Lopputulos oli oikein jämäkkä ja helposti muotoiltava. Kostuketta olisi saanut olla hiukan reilummasti. Pohjan paistoin pyöreässä irtopohjavuossa. Jäähtyneestä pohjasta leikkasin yläreunasta osan pois mukaillen rinnanmuotoja. Tämä "irtopalan" käytin rintojen kokoamiseen. Muottina toimi jälkiruokamalja. Täyttenä kakussa oli vaniljakreemiä ja suklaata. Koottuani kakun, kuorrutin sen suklaakreemillä, jotta marsipaani ei vettyisi. Koristeet sekä päällimmäinen kuorrutus ovat marsipaania.

Pohja:
Pohjan ohje täällä.

Kostutus:
vettä
rommiaromia

Täyte:
2 ½ dl kermaa vaahdotettuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna
vaniljakreemiä

Kuorrutus ja koristeet:
suklaakreemin ohje täällä
marsipaania