Parempaa kuin miltä näyttää ;) En tiedä tarkaan, että minkä alueen perinneruokalaji juhannusjuusto alunperin on, mutta miedän suvussa sitä on juhannuksen aikaan keitelty. Juusto syntyy joko Vanhanajan maidosta, joka on kausituote, tai sitten kermasta ja (kevyt)luomumaidosta sekoittamalla  (1:10). Maito seos lämmitetään kädenlämpöiseksi, jonka jälkeen se nostetaan levyltä ja siihen sekoitetaan juustonjuoksutin. Kattilan annetaan olla vähintään puolituntia koskematta, minkä jälkeen hyytyneeseen seokseen viilletään varovasti ristikko. Tämän jälkeen juusto laitetaan takaisin levylle ja sitä keitellään alhaisella lämpötilalla kunnes neste vähenee ja juusto alkaa punertua. Tähän menee useita tunteja, mutta lopputulos on tosi hyvää :)

1647727.jpg