Halusin kokeilla jotain erilaista voileipäkakkua, kun minusta alkoi tuntumaan, että samat ainekset pyörivät käsissäni joka kerta leipäkakkuja tehdessä. Kahvipöydässä sitten mietiskelimme, että mikä toisi vaihtelua tuttuihin ja turvallisiin kakkuihin, mutta saattaisi kuitenkin olla syötävää ;) Kebab kakkuunhan sitä sitten päädyttiin. Kakku oli hyvää ja se taisi olla ensimmäinen, joka pääsi loppumaan, joten onnistunut väkerrys :)

 

1248122619_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1,5 pkt paahtoleipää (täytteitä laitoin 3 kerrokseen)

Täyte I:
250 g kebab lihaa (pilko suikaleet, säästä muutama suikale koristelua varten)
kastiketta (ohje alla)
paprikaa kuutioituna

Täyte II:
tuore kurkkua
persikkaa paloiteltuna (lisää säilykelientä täytteeseen sen verran, että saat siitä helposti levittyvää)
maustamatonta jogurttia
sokeria

Kostutus:
2-3 dl lihalientä

Kuorrutus:
majoneesia
150 g ranskankermaa
200 g valkosipuli tuorejuustoa

Koristelu:
kebab-lihaa
juustoraastetta
kirsikkatomaattia
ruohosipulia



Kastike I täytteeseen:
1 pieni sipuli
1/2 punainen paprika
1 prk tomaattipyrettä
1 rkl sinappia
tilkka etikkaa
basilikaa (tai muita yrttejä maun mukaan)
mustapippuria
suolaa
sokeria
1,5 dl öljyä

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.