Tämän mausteisen banaanikakun ohje on WSOY:n Hyvä kokki keittokirjasta. Kakusta ei varmaankaan mitään lemppariani tule, mutta hyvää kuitenkin ja vaihtelua siihen perinteiseen arabialaiseen tai tiikerikakkuun.

1240505398_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

150 gmargariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl inkivääriä
2 banaania
 1 dl kermaviiliä

  1. Vatkaa rasva ja sokeri
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään
  4. Soseuta banaanit.
  5. Lisää kuivat aineet, banaanit ja kermaviili taikinaan vuorotellen.
  6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 60 min.