Tämä raikas, hyydytetty mango-rahkakakku on yksi lemppareistani. Ohje on hellapoliisilta. Kakkuun voi käyttää tuoreen mangon sijaan vauvansosettakin, mutta henkilökohtaisesti pidän enemmän tuosta tuoreversiosta. Suosittelen kokeilemaan :)
Pohja:
150-175 g kaurakeksejä
50-75 g margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl kermaa
200 g rahkaa
300 g soseutettua mangoa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua tai vettä
Kiille:
1 dl vettä
n. 250 g soseutettua mangoa
1 1/4 dl hyytelösokeria
- Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla. Laita kylmään odottamaan.
- Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon rahka, soseutettu mango sekä sokerit.
- Kuumenna mehu/vesi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
- Yhdistä mangosose ja vesi kattilassa ja kiehauta. Lisää seokseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutti ja anna jäähtyä hetki.
- Valuta kiille täytteen päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Kommentit