Tämä raikas, hyydytetty mango-rahkakakku on yksi lemppareistani. Ohje on hellapoliisilta. Kakkuun voi käyttää tuoreen mangon sijaan vauvansosettakin, mutta henkilökohtaisesti pidän enemmän tuosta tuoreversiosta. Suosittelen kokeilemaan :)

1738161.jpg

Pohja:
150-175 g kaurakeksejä
50-75 g margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl kermaa
200 g rahkaa
300 g soseutettua mangoa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua tai vettä

Kiille:
1 dl vettä
n. 250 g soseutettua mangoa
1 1/4 dl hyytelösokeria

  1. Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla. Laita kylmään odottamaan.
  2. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon rahka, soseutettu mango sekä sokerit.
  3. Kuumenna mehu/vesi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
  5. Yhdistä mangosose ja vesi kattilassa ja kiehauta. Lisää seokseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutti ja anna jäähtyä hetki.
  6. Valuta kiille täytteen päälle ja nosta kylmään hyytymään.