Jääkaapissa ajelehti mansikkakermapurkki, jonka parasta ennen päiväys alkoi uhkaavasti lähestyä. Täytekakkua en jaksanut alkaa näpertämään, joten päädyin helppoon hyydykekakkuun- taas. Vadelmia olisi saanut olla enemmän. Nyt ei riittänyt koristeiksi asti, ja eikä olisi haitannut vaikka olisi ollut vähän reilummasti täytteessäkin.

1242401151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
200 g digestive keksejä
60 g margariinia

Täyte:
2 1/2 dl mansikkakermaa   
3 dl marjajogurttia
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
vadelmia
7 liivatetta
1 dl sokeroitua marjamehua

  1.  Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla. Laita kylmään odottamaan.
  2. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon jogurtti, maitorahka, sokeri sekä vadelmat.
  3. Kuumenna mehu kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
  5. Koristele vadelmilla.