Jääkaapissa ajelehti mansikkakermapurkki, jonka parasta ennen päiväys alkoi uhkaavasti lähestyä. Täytekakkua en jaksanut alkaa näpertämään, joten päädyin helppoon hyydykekakkuun- taas. Vadelmia olisi saanut olla enemmän. Nyt ei riittänyt koristeiksi asti, ja eikä olisi haitannut vaikka olisi ollut vähän reilummasti täytteessäkin.
Pohja:
200 g digestive keksejä
60 g margariinia
Täyte:
2 1/2 dl mansikkakermaa
3 dl marjajogurttia
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
vadelmia
7 liivatetta
1 dl sokeroitua marjamehua
- Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla. Laita kylmään odottamaan.
- Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon jogurtti, maitorahka, sokeri sekä vadelmat.
- Kuumenna mehu kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
- Koristele vadelmilla.
Kommentit