(Hedelmäinen) Suklaakakkupohja

Ohjeella syntyy erittäin mehevä, suklainen kakkupohja, joka sopii mielestäni erityisen hyvin hedelmätäytteille. Täytteestä riippuen olen vaihdellut hedelmäsosetta (aprikoosi ja ruusunmarja-vadelma ovat maukkaita). Pohja onnistuu myös korvaamalla valmis sose tuoreilla soseutetuilla hedelmillä. HUOM! Valmis kakkupohja on melko pehmeä, joten leikkaa ja nosta huolellisesti. Jos vahinko kuitenkin tapahtuu ja pohjasta repeää palanen ei huolta: voit aina koota ja "hyydyttää" kakun vuokaan eikä lopputuloksessa ole jälkeäkään vahingosta.

150 - 200g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk hedelmäsosetta

175 astetta, n. 40 min.

  1. Sulata margariini ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoonn jäähtynyt suklaa-margariini seos.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi varovasti takinaan. Huom. älä vatkaa! Käytä esimerkiksi nuolijaa ja "nostele" tasaiseksi.
  4. Lisää lopuksi hedelmäsose varovaisesti nostelemalla.
  5. Paista korppujauhotetussa vuossa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 min. Varmista kakun kypsyys puutikulla.

 

Täytekakkupohja rasvalla

Ohjeella syntyy jämäkkä ja helposti käsiteltävä pohja, josta on erityisesti hyvä leikata erilaisia muotoja. Pohjaa kannattaa kostuttaa huomattavasti reilummin kuin tavallista sokerikakkupohjaa.

4 munaa
3 dl sokeria
75 g margariinia
1,5 dl vettä
5dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Lisää seos ohuena nauhana munavaahtoon koko ajan vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi varovasti takinaan. Huom. älä vatkaa! Käytä esimerkiksi nuolijaa ja "nostele" tasaiseksi.
  4. Paista korppujauhotetussa vuossa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 min. Varmista kakun kypsyys puutikulla.