Minulla on vieläkin päivittelemättä  osa ristiäiskakuista... ja ristiäisten jälkeen olemme viettäneet jo keskimmäisen synttäreitä ja hääpäivääkin, joten  "Apua!". Minun pitänee kiristää päivitystahtia, koska monet kakut olen ehtinyt tässä välissä leivoskella!

Ristiäisissä oli siis tarjolla Mokka-minttusuklaatäytekakkua. Pohjana kakussa oli muunnelma hedelmäisestä suklaakakkupohjasta. Täytteiksi laitoin minttusuklaa- ja mokkamousset (Huom. kakun täytteiden pitää antaa hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli). Kostutukseen käytin kahvia. Kakun päällystin aluksi suklaakreemillä, jotta pälle tuleva marsipaani ei "hikoilisi" ja repeäisi. Enkelin piirustin pastaväreillä. Pursotukset olivat kaakaolla värjättyä Flora vispiä. Olin hiukan  yllättynyt siitä, että tämä kakku maistui myös lapsille.

1249243793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

100g minttutäytesuklaata
150 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatontajogurttia

175 astetta, n. 40 min.

  1. Sulata margariini ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoonn jäähtynyt suklaa-margariini seos.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi varovasti takinaan. Huom. älä vatkaa! Käytä esimerkiksi nuolijaa ja "nostele" tasaiseksi.
  4. Lisää lopuksi jogurtti varovaisesti nostelemalla.
  5. Paista korppujauhotetussa vuossa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 min. Varmista kakun kypsyys puutikulla.


Minttusuklaamousse:

1 muna
1/4 dl sokeria
1 1/4 dl Flora Vispiä
100 g minttutäytesuklaata
3 liivatetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahdot ja sulatettu suklaa
  4. Yhdistä lopuksi seokseen ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.


Mokkamousse:

1 muna
1/4 dl sokeria
1 1/4 dl Flora Vispiä
1 dl vahvaa kahvia (käytin pikakahvijauhetta)
3 liivatetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahdot.
  4. Sulata liivatelehdet kahviin ja yhdistä seokseen ohuena nauhana.