Poro-rieska voileipäkakun ohjeen löysin UllanUnelmasta. Poron sijasta laitoin tosin täytteeseen salamia, kun sitä sopivasti löytyi tanko jääkaapista. Veljeni aina joulun aikoihin kritisioi poronkylmäsavupaistin ostamista, kun se maistuu kuulemma meetvurstilta, ja täytyypä sanoa, että ainakin tällaisessa käytössä eroa tuskin huomaa. Joulupöytään en kuitenkaan suunnittele (vielä toistaiseksi) meetvurstin tuomista ;)

4 kpl rieskoja (useissa pusseissa on 3 isoa rieskaa, voit leikata rieskan irtopohjavuokaan sopivaksi ja koota palasista 4. palan)

Täyte I:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g piparjuuri tuorejuustoa
1 ½ dl lihalientä
pala purjosipulia silputtuna
100 g salamia, poroa tai meetvurstia kuutioituna
3 liivatelehteä (sulata tilkkaan lihalientä ja sekoita muun täytteen joukkoon)

Täyte II:
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1  prk smetanaa
4 dl herkkusieniä kuutioituna(käytin säilykettä)
1 punasipuli silputtuna
tuoretta persiljaa ja mustapippuria

Kostutus:
½ dl lihalientä

Koristelu:
maitorahkaa (mausta suolalla)
puolukoita
poro leikkelettä