150 g tummaa suklaata (käytin 70%)
200 g margariinia tai voita
4 munaa
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaota
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1prk vauvojen aprikoosi sosetta
Margariini ja suklaa sulatetaan kattilassa ja annetaan jäähtyä. Sokeri ja munat vaahdotetaan ja siihen lisätään suklaaseos. Kuivat aineet yhdistetään ja nostellaan varovaisesti taikinaan. Lopuksi lisätään aprikoosi sose. 175 C ja noin 40 min. Kakkupohja on tosi pehmeä ja repeää helposti, joten ole varovainen kun leikkaat kerroksia ja kokoat kakkua.
Toinen suklaakakku pitää sisällään myös valkosuklaamoussen, mutta toisessa kerroksessa on aprikoosin sijaan mansikkamoussea (Hellapoliisin ohje). Täytin kakut eilisiltana irtopohjavuokiin, mikä oli erittäin kätevä tapa saada kakuista suorat ja tasaiset. Kuvat ovat valitettavasti aika huonoja, mutta kakut menivät jo, joten en pääse kuvailemaan lisää...
Kommentit