Iltahan siinä vierähti, mutta nyt Mummuni 85-vuotis syntymäpäiväkakut ovat valmiit. Kaksi kakuista meni jo juhlaosoitteseen, ja viimeisen toimitan huomisaamuna. Kaiken kaikkiaan tein siis kolme kakkua, kaksi suklaista ja yhden tavallisen. Tein nyt toista kertaa tällä pohjan ohjeella, koska mielestäni tällä reseptillä pohjasta tulee erittäin pehmeä ja täyteläinen.

Suklaakakku pohja:

150 g tummaa suklaata (käytin 70%)
200 g margariinia tai voita
4 munaa
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaota
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1prk vauvojen aprikoosi sosetta

Margariini ja suklaa sulatetaan kattilassa ja annetaan jäähtyä. Sokeri ja munat vaahdotetaan ja siihen lisätään suklaaseos. Kuivat aineet yhdistetään ja nostellaan varovaisesti taikinaan. Lopuksi lisätään aprikoosi sose. 175 C ja noin 40 min. Kakkupohja on tosi pehmeä ja repeää helposti, joten ole varovainen kun leikkaat kerroksia ja kokoat kakkua.

1370161.jpg

Kyllähän tuo pursottaminen on vaikeaa! Älkää katsoko kovin tarkkaan ;) Vielä minä jonain päivänä opin pursottelemaan...

1370162.jpg

Suklaakakuissa on sama pohja, mutta välissä hiukan eri täytteet. Tässä ensimmäisessä oli valkosuklaamoussea (Hellapoliisin ohje) sekä aprikoosia. Kostutus rommiesanssilla terästetyllä maidolla. Päällä sokericreme ja purotukset Valion vispiä. Perhonen on pursotettu tummasta suklaasta ja liljat on tehty marsipaanista.

1370167.jpg

Toinen suklaakakku pitää sisällään myös valkosuklaamoussen, mutta toisessa kerroksessa on aprikoosin sijaan mansikkamoussea (Hellapoliisin ohje). Täytin kakut eilisiltana irtopohjavuokiin, mikä oli erittäin kätevä tapa saada kakuista suorat ja tasaiset. Kuvat ovat valitettavasti aika huonoja, mutta kakut menivät jo, joten en pääse kuvailemaan lisää...

1370169.jpg