Hyydykekakut taitavat kuulua lähestyvään kesään. Niitä tulee harvemmin leivottua pimeänä talviaikana. Niissä on se mukava puoli, että täytteeksi voi yhdistellä lähes mitä tahansa eri makuisista jogurteista soseutettuihin hedelmiin tai karkkirouheeseen. Tähän hyydykekakkun laitoin kermaa, vaniljajogurttia ja pussillisen pätkiksiä rouhittuna. Pohjan tein Rainbown cappucinotäytekekseistä. Yhdistelmä oli raikas ja pehmeän makuinen. Cappucinokeksit toimivat mielestäni hyvin pohjassa. Seuraavalla kerralla tosin vaniljajogurtin sijaan voisi kokeilla kahvijogurttia, ja vanilja-aromin  korvata mintulla. Kakkuun tulisi lisää sähäkkyyttä.

 

1241900315_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
175 g täytekeksejä (Rainbow cappucino)
n. 70 g margariinia

Täyte:
2 1/2 dl kermaa/flora vispiä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl jogurttia (vaniljan makuista)
suklaa karkkeja rouhittuna(laitoin pussin pätkiksiä)
6 liivatetta
tilkka vettä (vanilja-aromia)

  1. Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla. Laita kylmään odottamaan.
  2. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon jogurtti, sokerit sekä rouhitut suklaamakeiset. 
  3. Kuumenna vesi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.