Eilen testasin ruusun tekemistä vaahtokarkkifondaatista. Massa minulla oli jo entuudestaan valmiina ja sitä pitikin käyttää hetken aikaa mikrossa, jotta sain siitä uudestaan muovailtavaa [Katjan vinkkejä taas :) ] Kukkanaulaa ei huushollistamme löytynyt, mutta paistomittari hoiti sen virkaa aivan mallikkaasti ;)

Tässäpä siis minun tyylinäyte (pahoittelen huonoa kuvanlaatua):

 Pitkulainen pala ensimmäiseksi tikun nokkaan.

1694334.jpg

Seuraavaksi pyöritin massasta pieniä palloja, jotka sitten marsipaanityökalun avulla painelin litteiksi. Lehden yläreunan painelin ohuemmaksi ja rypyläiseksi.

1694322.jpg

Sitten vain lisäilin lehtiä pitkulaisen keskustan ympärille ja taivuttelin houkan yläreunoja käppyrälle sieltä täältä. Sipaisin myös pensselillä vettä (toimii "liimana" vaahtokarkkitaikinalla) niille pinnoille, joiden esim. halusin tarttuvan yhteen

1691264.jpg

...ja tässä sitten askartelutuokion aikaansaannokset. Tein vihreästä marsipaanista vielä lehtiä kaveriksi. Lehtiin painoin lehtiruodin oikealla ruusunlehdellä, jonka olin pessyt.

1691265.jpg

Olen aivan ihastunut tuohon vaahtokarkkimassaan! Sitä on tosi miellyttävä käsitellä marsipaaniin verrattuna, koska se ei repeile ja sitä voi tarpeen vaatiessa myös venyttää.