Säilykepersikasta saa raikkaan, joskin miedon (verrattuna mangoon), hyydykekakun näppärästi. Persikan palaset täytteessä tuovat mukavaa vaihtelua muuten pehmeään kakun sisukseen. Koristeet ovat marsipaania

1243194919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pohja:
150 g digestivekeksejä
60 g margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl kermaa/floravispiä
iso prk säilykepersikkaa (säästä säilykeliemi liivatteita varten)
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria

Kiille:
1 dl vettä
2 prk vauvan hedelmäsosetta
1 1/4 dl hyytelösokeria

  1. Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko muutama säilykepersikka kuutioiksi ja soseuta loput sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon persikan palaset, sose sekä sokerit.
  3. Kuumenna persikan säilykeliemi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
  5. Yhdistä hedelmäsose ja vesi kattilassa ja kiehauta. Lisää seokseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutti ja anna jäähtyä hetki.
  6. Valuta kiille täytteen päälle ja nosta kylmään hyytymään.