Säilykepersikasta saa raikkaan, joskin miedon (verrattuna mangoon), hyydykekakun näppärästi. Persikan palaset täytteessä tuovat mukavaa vaihtelua muuten pehmeään kakun sisukseen. Koristeet ovat marsipaania
Pohja:
150 g digestivekeksejä
60 g margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl kermaa/floravispiä
iso prk säilykepersikkaa (säästä säilykeliemi liivatteita varten)
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
Kiille:
1 dl vettä
2 prk vauvan hedelmäsosetta
1 1/4 dl hyytelösokeria
- Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko muutama säilykepersikka kuutioiksi ja soseuta loput sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon persikan palaset, sose sekä sokerit.
- Kuumenna persikan säilykeliemi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
- Yhdistä hedelmäsose ja vesi kattilassa ja kiehauta. Lisää seokseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutti ja anna jäähtyä hetki.
- Valuta kiille täytteen päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Kommentit