Ristiäisiin tein yhden "perinteisemmän" lihavoileipäkakun. Kokosin kakun paahtoleivistä (reunat leikataan tietenkin pois) ja kostutin lihaliemellä. Kostukkeen tarkkaa määrää on vaikea sanoa, koska se riippuu hyvin paljon käytettävästä leivästä sekä täytteistä. Nyrkkisääntönä pidän kuitenkin sitä, että kakun on parempi olla kostea kuin kuiva, kunhan ei hukuta kakkua ;) Kostutus on yleensä kohdallaan, jos leipään jää hetkeksi pieni painauma, kun sitä painaa sormen päällä. Tapanani on täyttää kakku noin puolitoista vuorokautta ennen tarjoilua ja peittää se kelmulla maustumaan. Seuraavana päivänä kuorruttamisen yhteydessä käyn vielä läpi kakun reunat, jotka helposti kuivuvat/jäävät kuivikisi, ja lisään niihin tarvittaessa silikonisiveltimellä kostuketta.
2 pkt paahtoleipää (täytteitä laitoin 4 kerrokseen)
Täyte I:
maksamakkaraa
kurkkusalaattia (lisää kurkkusalaatin nestettä täytteeseen sen verran, että saat siitä helposti levittyvää)
n. 1 dl maustamatonta jogurttia
paprikaa kuutioituna
Täyte II:
homejuustoa
persikkaa paloiteltuna
kinkkusuikaleita
paprika-sipulituorejuustoa
Kostutus:
(4 - 5 dl) lihalientä
Kuorrutus:
maustamatonta jogurttia
majoneesia
Koristelu:
persikkaa
paprikaa
hunajamelonia
kurkkua
kirsikkatomaattia
Kommentit