Karkeistahan voi keitellä kinuskia, jos haluaa vaihtelua perinteisielle kinuskille. Tässä kakussa olivat täytteinä pirtsakka sitruuna ja appelsiini. Mielestäni sopivat hyvin yhteen lakritsitoffeen maun kanssa.

Appelsiinimousse:
1 prk appelsiini jogurttia
Appelsiinin raastettu kuori ja loraus mehua
1 1/4 dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 liivatetta

  1. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori.
  2. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
  3. Yhdistä ainekset keskenään.
  4. Lisää lopuksi seokseen ohuena nauhana mehutilkkaan sulatetut liivatelehdet.


Sitruuna täyte:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl sitruunaa
3 keltuaista
75 g margariinia

  1. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja sekoita puuhaarukalla kattilassa kunnes kiehahtaa.
  2. Anna jäähtyä hetki ennen kakun täyttämistä.


Kinuski Kick karkeista:
2,5 dl Flora Vispi
pussillinen (noin. 25) kick karkkeja

  1. Laita kerma ja karkit kattilaan miedolle lämmölle. Sekoittele koko ajan kunnes karkit ovat sulaneet kermaan.
  2. Kokeile onko kinuski valmista: Tiputa tippa kinuskia lautaselle ja vedä siihen viilto veitsellä. Kinuski on valmista kun viilto ei umpeudu.
  3. Kuorruta kakku heti.