Valten synttäreille tein useamman kakun, ja yksi niistä oli tämä tervakinuskikummajainen, joka sai täytteikseen valkosuklaamoussea ja diplomaattikreemiä. Kinuskin keitin tervaleijona karkeista. Käytin karkkeja hetken mikrossa ennen kuin aloitin kinuskin keittelyn, ja se oli loppujen lopuksi tarpeellinen toimenpide, koska karkit eivät olisi muuten ehtineet sulaa. Kuorrutus oli ainakin minun makuuni. Täytepari oli aavistuksen pliisu, mutta kinuski tasapainotti tässä yhdistelmässä.

Tervakinuski:
n.100g tervaleijona karkkeja
2 1/2 dl Flora Vispiä

  1. Käytä karkkeja hetki mikrossa, jotta pehmenevät.
  2. Yhdistä kattilaan karkit ja kerma. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen reilut 5 minuuttia.
  3. Tiputa lautaselle tippa kinuskia ja vedä siihen viilto veitsellä. Kinuski on valmista, kun viilto ei umpeudu.