Kuopuksen synttärikakkua varten askartelin marsipaanista Posti Pate-aiheisen päällisen kakkuun. Patesta on ilmeisesti tulossa pikkumiehen uusi suosikki ;)

Kaulitsin ensin "alustaksi" tulevan massa ja nostin tomusokeroidulle leivinpaperille. Seuraavaksi värjäsin marsipaania tarvitsemani väriseksi käyttäen apteekin elintarvikevärejä. Kaulitsin kulloinkin käsittelyssä olevan värin levyksi ja leikkelin muovisella työkalulla tarvitsemiani muotoja (hattu, takki yms.) Paten hiukset ja Jessin turkin puristin valkosipulinpuristimella. Jessistä päätin tehdä tavanomaista tuuheamman version, jotta koristeeseen tulisi kolmiulotteisuuden tuntua.

1738153.jpg

Ja tässä on  lähes valmis Posti Pate, tai oikeastaan Posti Kape, 2 vuotiaan Kasperi-pojan synttäreille :) Silmät pitää vielä maalata sekä Patelle että Jessille.

1738154.jpg

Kakun täytteen tein mukaillen paholaisen täytekakun täytettä. Mousseen laitoin mustaherukkaa sekä mustikkaa. Kakku oli hyvää ja sai kiitoksia, joten teen tuolla täytteellä uudemmankin kerran. Pursotukset ovat Valion Vispiä.

1738145.jpg