Rakennuskiireiden ja muuton jäljiltä leivontakarkkivarastolleni on käynyt kalpaten. Lue: mieheni on kaikessa hiljaisuudessa napsinut suklaat illan pimeinä tunteina suihinsa raksalta palattuaan ;) 

Jotain makeaa teki mieli leipoa, joten ei muuta kuin pakkaselle, koska kuiva-aine puolelta ei aineksia löytynyt. Mansikoita tuli onneksi pakastettua kesällä. Tähän kakkuun halusin makuun jotain vaihtelua, joten maustoin täytteen kaardemummalla ja kanelilla. Lopputulos oli aavistuksen jouluinen.

Pohja:
150 g digestivekeksejä
60 g margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
3 tl kaardemummaa
1 tl kanelia
1 l pakastemansikoita survottuna

Kiille:
  3/4 dl mansikkamehua
1 dl pakastemansikoita soseena
1 dl hyytelösokeria

  1. Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla. Laita kylmään odottamaan.
  2. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokerit, kaardemumma ja kaneli sekä soseutetut mansikat.
  3. Kuumenna mehu/vesi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
  5. Yhdistä mansikkasose ja vesi kattilassa ja kiehauta. Lisää seokseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutti ja anna jäähtyä hetki.
  6. Valuta kiille täytteen päälle ja nosta kylmään hyytymään.