Rakennuskiireiden ja muuton jäljiltä leivontakarkkivarastolleni on käynyt kalpaten. Lue: mieheni on kaikessa hiljaisuudessa napsinut suklaat illan pimeinä tunteina suihinsa raksalta palattuaan ;)
Jotain makeaa teki mieli leipoa, joten ei muuta kuin pakkaselle, koska kuiva-aine puolelta ei aineksia löytynyt. Mansikoita tuli onneksi pakastettua kesällä. Tähän kakkuun halusin makuun jotain vaihtelua, joten maustoin täytteen kaardemummalla ja kanelilla. Lopputulos oli aavistuksen jouluinen.
Pohja:
150 g digestivekeksejä
60 g margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
3 tl kaardemummaa
1 tl kanelia
1 l pakastemansikoita survottuna
Kiille:
3/4 dl mansikkamehua
1 dl pakastemansikoita soseena
1 dl hyytelösokeria
- Murskaa keksit ja yhdistä sulan margariinin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla. Laita kylmään odottamaan.
- Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokerit, kaardemumma ja kaneli sekä soseutetut mansikat.
- Kuumenna mehu/vesi kiuhuvaksi ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi/yön yli.
- Yhdistä mansikkasose ja vesi kattilassa ja kiehauta. Lisää seokseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutti ja anna jäähtyä hetki.
- Valuta kiille täytteen päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Kommentit