Viimeinen neljästä synttärikakusta. Kenkä on tehty sokerimassasta ja marsipaanista. Kukkiin tuputtelin kultaista tomuväriä ja kirjoitukset maalasin mustalla, nestemäisellä elintarvikevärillä. Kengän teossa kannattaa olla tarkkana, ettei tee pohjasta liian ohutta ja kannasta liian korkeaa (nimimerkillä yksikenkäkatkesi). Kengän teko on onneksi aika nopeaa niin ehdin tekaista uuden. Kakun päällinen on pastaväreillä maalattua marsipaania, johon yritin hakea Burberry-tyyliä.Täytteenä kakussa valkosuklaa- ja mustikkamousset. Pursotukset Vaniljakreemijauheella vahvistettua Flora Vispiä.


Valkosuklaamousse:
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g valkoista suklaata
5 liivatetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahdot ja sulatettu suklaa
  4. Yhdistä lopuksi seokseen ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.


Mustikkamousse:
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl Flora Vispiä
2 dl mustikoita
5 liivatetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahdot ja survotut mustikat.
  4. Yhdistä lopuksi seokseen ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.