Anoppi erehtyi antamaan vapaat kädet 50-vuotis juhliensa kakkujen suhteen, joten täytyihän sitä pientä jäynääkin tehdä ;) Tein siis terhakalle Mummille "näköiskakun" ;) Taisipa anoppi tosin pelätä, että kakku olisi ollut hiukka erilainen... 

Kakussa käytin pohjassa reseptiä, johon lisätään rasvaa. Siitä tulee sopivan jämäkkä perusta muotoiltaviin kakkuihin. Täytteenä kakussa oli lakritsimoussea ja sitruunatahnaa. Kakun kostutin appelsiinimehulla. Marsipaanin alle levitin sokerikreemi kerroksen, koska se vähentää marsipaanin hikoilua. Ihoa varten sekoitin luonnonvalkoista ja vaalenapunaista marsipaania. Korsetin tein luonnonvalkeasta marsipaanista, jonka maalasin pastaväreillä. Kukat olivat sokerimassaa ja marsipaania- koristeltuina sokerihelmillä. Pursotukset Flora Vispiä.

Sitruuna täyte:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl sitruunaa
3 keltuaista
75 g margariinia

  1. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja sekoita puuhaarukalla kattilassa kunnes kiehahtaa.
  2. Anna jäähtyä hetki ennen kakun täyttämistä.

Lakritsimousse:
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl Flora Vispiä
1 tetra lakritsikastiketta
5 liivatetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahdot ja lakritsikastike.
  4. Yhdistä lopuksi seokseen ohuena nauhana mehutilkkaan sulatetut liivatelehdet.