Varsinaisen kastekakun väliin laitoin sitruunatahnaa(lemon curd) ja mansikoita. Olisivatko sitruunani olleet "jättikokoisia" (tai sitten jotain muuta meni hiukan pieleen...), koska sitruunatahna jäi mielestäni liian laihaksi vaikka vaahdotin keltuaisia ja sokeria TOOOOOSI pitkään. Viimein annoin periksi ja lisäsin sekaan hiukan perunajauhoja, jotta sain sopivan paksuista tahnaa. (Ups! Ei tainnut mennä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta hyvältä kuitenkin maistui) Kakkupohjan halkaisin kolmeen osaan. Molempiin kerroksiin laitoin alimmaiseksi lemon curdia ja päälle vatkattua Flora vispiä ja pilkottuja mansikoita. Kakun pinnalle viipailoin mansikoita ja keittelin kiilteen hyytelösokerista. Pursotukset ovat Flora vispiä ja kastekoriste marsipaania. Koristeen maalasin pastaväreillä ja pinnalle töpöttelin kimallepulveria. Kakkupohjan ja sitruunatahnan ohje ovat Kodin kuvalehden 14-15/2009 numerosta.

1249843564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi varovasti takinaan. Huom. älä vatkaa! Käytä esimerkiksi nuolijaa ja "nostele" tasaiseksi.
  3. Lisää seokseen lopuksi margariini.
  4. Paista korppujauhotetussa vuossa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Lemon curd:

3 sitruunaa
4 keltuaista
2 dl sokeria
50 g margariinia

  1. Pese sitruunat hyvin ja raasta niiden kuori. Purista lopuksi sitruunoiden mehu.
  2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Vaahto on valmis, kun se on vaaleaa ja kuohkeaa.
  3. Lisää vaahtoon vähitellen sitruunan kuori ja mehu. Jäähdytä hetki.
  4. Lisää seokseen paloiteltu margariini koko ajan vatkaten, kunnes seos on jäähtynyt.

 

1249843586_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeen laitoin kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jottei se olisi "sulanut" kakkuun ennen aikojaan.